Skip to content

Rapsberry Pi

02/19/2012

Rapsberry Pi ose shkurt RPi ose RasPi eshte nje kompjuter me cmim te ulet dhe me permasat e nje karte krediti. U krijua ne Angli nga fondacioni Rapsberry Pi, per ti mesuar femijeve programimin kompjuterik ne nje ambjent Linux. Fondacioni ka ne plan qe ta hedhi ne treg kete mini-kompjuter per vetem 25$ si dhe te perfshije ne te sa me shume opsione qe te jete e mundur. Aktualisht, ne videon e meposhtme mund te shikoni nje shpjegim te thjeshte mbi opsionet qe permban (edhe pse nuk ka hyre ne fabrike per prodhim ne mase) si dhe te shikoni se sa mire luan video HDMI.

Kuptohet qe prodhimi ne mase do te uli ndjeshem permasat e bordit dhe pse jo, edhe kostot 🙂

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: