Skip to content

Gjej shesh e bëj përshesh!

04/03/2010

Turp!
Drama e radhës moderne shqiptare përçudnon e njollos edhe emrin e Gjergj Kastriotit Skënder Bej, emër të cilin mban sheshi i bërë molla e re e sherrit prej politikanëve tanë.

Sheshi Skënderbej i parë si kartolina, kartvizita a fytyra e Shqipërisë – mund ta quajmë si të duam – që prej kohësh mbahet në atë gjëndje që të gjithë e kemi parë, është kthyer në një shesh për të bërë përsheshin e radhës nga politikanët. Ata që të hipur kush në kalë e kush në ‘benz’ , të gjithë bashkë hipin mbi kurrizin e popullit. Ndërkohë që bëhemi edhe shumëfish gazi i botës për atë shesh të shëmtuar (por jo vetëm për atë) që kemi (gjëja e parë që dikush sheh kur shkon në një qytet është qëndra e tij) për harbutllëkun dhe kokëfortësinë, për hedhjen e valles mbi një tavolinë prej xhami e që poshtë mbart ata… të nevojshmit e të domosdoshmit për t’i rrjepur e për t’i skllavëruar që të shumë-duruar kanë krijuar një raport dash-urrejtje të pështirë me sadistët që i kullosin si turma të uritura.

TURP!

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: