Skip to content

Kur një tragjedi familjare kthehet në një çështje YouTube-i

03/11/2010

Tabloidi i famshëm Newsweek ngre problemin se gjithnjë e më tepër po ndodh që ngjarje të ndryshme tragjike të shoqëruara me vdekje ose jo dokumentohen në fotografi ose edhe në video të cilat më vonë publikohen në web.

Ngrihet çështja e etikës dhe e impaktit social që sjellin këto publikime.

Ndër këto raste kujtojmë aksidentin në një stacion treni në Australi ku një nëne i shpëton nga duart karroca në të cilën ndodhej fëmija i saj (pamje këto të kapura nga kamerat e sigursë së stacionit të trenit), të rastit të shumëpërfolur në Sh.B.A të Nikki Catsouras, një 18-vjeçareje e mbetur e vdekur në një aksident automobilistik apo edhe të rastit të fundit, të trajneres së orkave Dawn Brancheau e cila mbeti e vdekur nga sulmi i një prej orkave të cilat ajo vetë kishte trajnuar. Pamjet fotografike dhe videot, në një erë të re komunikimi e informimi, atë të internetit, bëjnë xhiron e botës në pak minuta; por sa e drejtë dhe etike është kjo?!

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: