Skip to content

TV KLAN thotë: Rekordi historik, “fluturon” çmimi i preshit

03/04/2010

Ja dhe TV Klani, televizioni Kombëtar Klan që fluturon bashkë me preshin në këtë lajm…

Nëse një vit më parë kushtonte vetëm 20 lek/kg, sivjet çmimi ka këpërcyer 5-fish. Bëhet fjalë për kulturën e preshit, një nga produktet tradicionalisht të lira në tregun shqiptar. Çmimi rekord sipas fermerëve ka të bëjë me mbjelljet e pakta. Por për ata që kanë këmbëngulur, intuita i ka shpërblyer me jo pak të ardhura.
Fermer “Nëse vjet nga mbjellja e preshit fitova 4 milionë lekë, sivjet mora 2 5 milionë. S’ka bërë vaki që nga ’56 që mbaj mend unë, preshi të shkojë kaq shtrenjtë.”
Por nëse ky është çmimi i vendosur nga fermerët, në tezgat e tregtarëve tarifa është akoma dhe më e kripur. Një kg presh në tregun me pakicë nuk mund ta blesh me jo më pas se 150 lek.
Ashtu si preshi edhe shumë prodhime të stinës, kanë një çmim më të lartë se një vit më parë. Në fakt një fenomen që më së shumti, ka habitur jo vetëm qytetarët, por edhe specialistët e bujqësisë, të cilët shpesh i kanë këshilluar fermerët në mbjelljen e pemëve frutore dhe vreshtarisë.

Këtu keni linkun për në faqen e Klan-it.

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: