Skip to content

Fëmija peshk!

03/02/2010

Këtij femijë 14-muajsh të lindur pa pore në lëkurë, i janë shfaqur luspa peshku, fakt ky që i ka habitur mjekët.

Doktorët besojnë se Song Sheng, i lindur në Jinhu, pjesën lindore të Kinës, mund të vuajë nga një keqformacion gjenetik, gjë që e bën trupin e vogëlushit të mos jetë në gjëndje të përshtatet me temperaturën dhe të mos ftohet.

Song Sheng, i quajtur edhe si “djali peshk” nga banoret e zonës, filloi te zhvillonte luspa që në ditët e para të jetës, e shkaktuar nga mungesa e poreve në lëkurën e tij.

Mjekët mendojnë se për shkak të pamundësisë së djerësitjes nëpërmjet lëkurës së tij, ajo është shndërruar në një lëkurë si ajo e peshqve, me luspa.

Kështu që familja e tij, ia kontrollon temperaturën e trupit të tij duke e shtrirë atë në banjë me akull.

Song Dehui, i ati, thotë : “Ai ndjen shumë dhimbje gjatë gjithë kohës dhe nëse nuk kemi akull mjaftueshëm fillon të ketë ethe”

E megjithatë, mjekët, të gjendur para një situate të rrallë – të një sëmundjeje gjenetike të quajtur ‘Lamellar ichthyosis’, i kanë bërë të ditur familjes së fëmijës se deri më tani nuk njihet asnjë kurë për ta shëruar.

“Mund të trajtohet por jo të kurohet, kështu që jemi duke u lutur për ndonjë mrekulli ose ndonjë kurë popullore” shprehet i ati.

/Telegraph.co.uk/

Advertisements
2 Comments leave one →
  1. 06/20/2010 13:02

    ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo sssssssssssssssssssssssssaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

  2. 06/20/2010 13:03

    shum keq jav q***** a t non

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: