Skip to content

Nje nga menyrat e vjedhjes se kartave te kreditit!

01/18/2010

E fotografuar me poshte eshte pajisja e cila quhet ndryshe “skimmer” ose “skremues” dhe montimi i saj behet ne gojen e ATMve. Ne kete menyre ajo lexon kartat e debitit apo te kreditit ne momentin qe ato futen ne ATM per terheqjen e lekeve. Keto lloj pajisjesh kane vite qe qarkullojne por hajdutet jane vazhdimisht duke i permiresuar dhe pajisjet me poshte jane nje shembull perfekt i ketij evolucioni. Pajisja e meposhtme eshte gjendur ne 6 Dhjetor 2009 ne nje bankomat te Citibank ne Kaliforni. Ju do te ishit ne gjendje ta dallonit?

Kuptohet qe puna e mesiperme eshte profesionale: Shikoni se sa pajisje elektronike kane ngjeshur ne plastiken poshte folese se kartes. Gjithashtu shikoni dhe vrimen e vogel te kameras ne anen e poshtme me ane te se ciles fotografohet ose filmohet lehte c’do levizje e viktimes ne momentin qe fut kodin PIN te kartes.

Keto pajisje jane aq te sofistikuara saqe mund te dergojne ne kohe reale c’do te dhene nepermjet rrjetit celular. Pas nje kerkimi ne Google dhe neper forume te ndryshme arrita te gjej dhe fotot e meposhtme.

Pjesa e perparme e skimmerit.

Pamja e jashtme e folese se kartes. Totalisht e padyshueshme.

Ne pamje te plote, asgje e dyshimte serish.

Sic duket siper, ne sirtarin e padukshem eshte montuar nje sistem survejimi dhe kopjimi qe memorizon c’do gje.

Ketu eshte pajisja e cmontuar dhe e studjuar.

Si te mbroheni? Shikoni me kujdes nese buza e folese eshte e levizshme si dhe te mbuloni mire tastieren momentin qe shtypni kodin…

Kreshnik Gj.

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: