Skip to content

Fotografi japoneze 100vjeçare në 3D!!!

11/24/2009

Në fundin e shekullit XIX dhe në fillimin e atij XX  fotografi enigmatik T. Enami (1859-1929) ka fotografuar në 3D stereoimazhe me anë të të cilave fotografi donte të përshkruante jetën japoneze të asaj periudhe; duke e bërë këtë jo me fotot e zakonshme 2D të cilat jemi mësuar të shohim por me stereoimazhe!…

Një stereopamje konsiston në dy imazhe thuajse identike të cilat të japin idenë e një pamjeje tre-dimensionale nëse shikohen në një stereoskop, pasi secili sy shikon njërin prej dy imazheve… Ky iluzion mund të rikrijohet edhe nëpërmjet imazheve GIF, si këto të sjella në FUNKY FISH dhe të shikueshme jo me stereoskop por në ekranin e kompjuterit tuaj.

Nëse këto imazhe ju nxitën ndopak kureshtjen për të ditur diçka më tepër rreth stereoskopisë klikoni këtu.

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: