Skip to content

Ministrja i harron dokumentet sekrete në televizion!

11/01/2009

Kryeministri kanadez Stephen Harper ka refuzuar kërkesën për dorëheqje të ministres së burimeve natyrore, Lisa Raitt, pasi ajo harroi një kartelë me dokumente konfidenciale për aktivitete nukleare, në një studio televizive.

Dokumentet u lanë në studiot e CTV, pas një vizite të Raitt dhe të një tjetër zyrtari. CTV tha se se i mbajti dokumentet për 6 ditë për të parë nëse ndokush do të vinte për t’i marrë, por askush nuk e bëri këtë. “Kjo është një çështje serioze. Nuk janë ndjekur procedura të qarta në këtë rast. Janë ndërmarrë masa korrektuese”, ka thënë Raiit në Parlament gjatë nëj interpelancë. “Unë i ofrova dorëheqjen kryeministrit, nëse për këtë kishte nevojë, por ai nuk e pranoi. Personi përgjegjës për shpërndarjen e dokumenteve e ofroi dorëheqjen, dhe unë e pranova”, tha ajo. Zyrtarë qeveritarë nuk treguar se për kë bëhej fjalë. Opozita tha se incidenti tregon pazotësinë e qeverisë, e cila edhe ashtu është nën kritika të ashpra për shkak të krizës financiare. CTV tha se dokumentet tregonin në detaje shpenzimet në reaktorin Chalk River në lindje të Ontarios, që prodhon 1/3 e izotopeve.

/Digital Journal/

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: