Skip to content

Grate ne Somali detyrohen nga konservativet qe te tundin gjoksin

10/21/2009

Konservativet ekstremist muslimane ne Somali urdherojne grate qe te tundin gjoksin per te dalluar nese ato jane duke veshur sutjena “jo-islamike”

Urdheri eshte zbatuar nen presionin e armeve nga nje grup i cili quhet Al Shabaab, te cilet kontrollojne rruget e Mogadishu-t.
Grate inspektohen publikisht per te pare nese kane qendrueshmeri natyrale apo nese ka asistence nga sutjeni.

Daily Mail ka raportuar se disa gra jane fshikulluar publikisht me kamzhik pasi kane veshur te brendshme te fshehta, per te cilat rrebelet pretendojne se eshte nje akt mashtrues per te shkelur Islamin duke veshur sutjena.

Al Shabaab eshte duke u perpjekur te vendosi nje interpretim strikt te ligjit Sharia mbi te gjithe Somaline.

Ky grup eshte i njohur gjithashtu per fshikullimin me kamzhik edhe te meshkujve qe nuk mbajne mjekerr.

Grupi gjithashtu ka ndaluar edhe filmat, shumicen e eventeve muzikore, kercimin ne ceremonite martesore si dhe futbollin.

/Australian Herald/

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: