Skip to content

Fakte nga koshi gjigant i pleherave ne Paqesor!!!

10/19/2009

GREAT PACIFIC GARBAGE PATCH ose Arna Gjigante e Pleherave te Paqesorit eshte nje grumbullim masiv mbeturinash plastike te patretshme lehtesisht nga natyra. Duke qene se jane hedhur ne det dhe detet kane rryma ujore, keto mbeturina plastike jane grumbulluar ne nje pike te Oqeanit Paqesor dhe llogaritet qe madhesia e ketij grumbulli te jete dy here sa Teksasi. Por ngaqe mbeturinat jane nen uje dhe mbi siperfaqe ka vetem gjera te vogla, kjo tragjedi ambientaliste eshte e pamundur te faktohet me foto satelitore. Sidoqofte, nje fotograf (Chris Jordan) eshte angazhuar qe te sjelle fakte dhe fotot me siper dhe me poshte tegojne zogj Albatrosi te cilet jane ushqyer nga prinderit e tyre me copa plastike dhe me pas kane ngordhur. Duke qene se bota eshte e rrumbullaket o njerez, mendohuni perpara se te hidhni shishen e ujit apo qesen e patatinave vend e pa vend sepse “Cfare shkon rrotull, vjen rrotull”…


/Burimi i fotove/

/Faqja Zyrtare/

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: