Skip to content

Sarandë, punimet në rrugë shembin murin antik të Finiqit

10/06/2009

Punimet për ndërtimin e rrugës lidhëse mes kryqëzimit të fshatit Finiq me rrugën kryesore janë bërë shkak i shembjes së murit të Finiqit. Ngjarja ka ndodhur para disa javësh por konstatimi është bërë nga një ekspeditë shqiptaro-greke.

SARANDE- Shembet muri antik i Finiqit. Shkak janë bërë punimet nga një mjet tip cekic që po hap rrugën lidhëse mes kryqëzimit të fshatit Finiq me rrugën kryesore.
Ngjarja ka ndodhur përpara disa javësh por konstatimi është bërë vetëm pas një organizimit të një ekspeditë shqiptaro-greke. Muri antik 3 metra i lartë dhe 6 metra i gjerë, gjendet vetëm 30 metra nga vendi ku është punuar për rikonstruksionin e rrugës.


Muri antik i përket periudhës romake të ujësjellësit të Justianit i zbuluar nga arkeologu Italian Luigi Ugolini në vitet ’30. Ngjarja është zbuluar ditët e fundit gjatë punimeve të një ekspedite shqiptaro-greke, ndërsa mësohet se ka pak javë që ka ndodhur, por duket se është mbajtur e fshehtë nga autoritetet vendore.

/BalkanWeb/

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: