Skip to content

SuperSpeed USB 3.0

09/25/2009

Ne janar Seagate prezantoi USB-ne 3.0 SuperSpeed dhe u premtua qe ne fund te vitit 2009 do te kishim edhe pajisjet qe do te suportonin kete teknologji.

Tani, kur fundi i 2009-es po afron “The USB Implementers Forum” (USB-IF) beri me dije se produketet e para qe punojne me USB 3.0 jane gati te hidhen ne treg.

USB eshte nje interface shume e suksesshme dhe vetem ne 2008-en jane shitur 3miliard pajisje qe punojne me USB.

Ngrihet pyetja: A na nevojitet nje tjeter standard i USB? Padyshim qe po.

Cfare eshte USB 3.0?

”SuperSpeed USB”, i USB 3.0 perfaqeson gjeneraten e re te nderlidhjes midis kompjuterave dhe pajisjeve periferike (kamera dixhitale, media players, celulare, hard-disks, e keshtu me radhe). Kjo teknologji e re zevendeson standartin e tanishem te ‘Hi-Speed’ USB 2.0.

Sikurse edhe vete emertimi “SuperSpeed USB” shpjegon performancen domethenese te permiresuar te standartit USB dhe duke ngelur gjithashtu kompatibel (i perputhshem) me pjesen derrmuese te pajisjeve USB qe tashme jane ne qarkullim do te hidhen ne treg edhe pajisje te tjera te cilat do te kene nje performance 10 here me te larte e me te shpejte se ato aktualet.

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: