Skip to content

Statujë 3000vjeçare e Michael Jackson! E pamundur!? Shikojeni!!!

08/08/2009

Ky bust egjiptian është kthyer në një atraksion të madh në muzeun “Chicago’s Field Museum” pasi të jep përshtypjen e imazhit të Michael Jackson.

Po, po, pikërisht këngëtari i famshëm “Mbreti i Pop-it” i cili para pak kohësh ndërroi jetë. Është interesante që përveç trajtave të fytyrës që i përngjasin këngëtarit shohim edhe një koinçidencë tjetër, hunda!!! – Është e zakonshme në fakt për statuja të vjetra që të kenë ndryshime të formave të tyre për shkak të faktorëve të ndryshëm klimaterik apo edhe dëmtimeve mekanike, por fakt është që edhe ky detaj të sjell akoma dhe më tepër ndërmënd imazhin e të paharrueshmit Michael Jackson.

Statuja e cila është gdhendur midis viteve 1550-1500 BC (para lindjes së Krishtit) paraqet imazhin e një gruaje egjiptiane.

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: