Skip to content

Twitter “off” per tre ore nga sulmet e hackers!

08/06/2009

Rreth ores 15:00 me oren shqiptare “Twitter” komuniteti social i famshem online nuk ka qene me i tille (online) per rreth tre ore. Kjo ka ndodhur per shkak te nje sulmi te hackersave qe nuk kane sulmuar vetem Twitter, por edhe Facebook dhe FriendFeed.

Por vetem Twitter ka patur fatin e keq qe te shkoje teresisht off per keto tre ore, ndersa ne Facebook eshte ndjere nje ngadalesim i ndjeshem i hapjes se faqeve (une personalisht e vura re).  Lloji i goditjes se hackersave ishte nje DoS (Denial of Service) duke derguar kerkesa te shumefishta dhe te menjehershme me ane te “robotave” duke i bere keta te dukeshin per serverat si usera ka bere qe serverat te mos e perballojne dot ngarkesen (ata te Twitter) dhe te shkojne offline.

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: