Skip to content

Studim shkencor: Sëmundjet mendore dhe kreativiteti shkojnë bashkë.

07/17/2009

Mëndja ‘artistike’ merr drejtime të pazakonta por  që shpesh shoqërohet me manifestime të  sëmundjeve mendore sikurse tregon edhe një studim i fundit. Tashmë duket se psikoza dhe skizofrenia janë të lidhura me kreativitetin individual.

Individë të cilët bartin një gjen të lidhur me këto sëmundje rezulton të jenë më shumë kreativë se sa mesatarja; ky është rezultati i një studimi hungarez. Një mutacion i gjenit “neuregulina 1” në studime të mëparshme ka treguar se ka pasur lidhje me këto dy sëmundje, të cilat, së fundmi merret vesh të kenë të bëjnë me kreativitetin.

/Ansa/

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: