Skip to content

Gripi i Derrave – Vaksina per Qeveritaret.

07/11/2009

Duke ardhur nga Durresi me rastisi te degjoja ne lajme shpalljen e pandemise ne Greqi per virusin e Gripit te Derrave. Sipas Ministrise se Shendetesise ne Shqiperi jane perforcuar masat dhe jemi te pergatitur deri ne nje fare pike edhe pse nuk ka patur asnje rast te konfirmuar deri tani. Me pas spikerja vazhdon: “Duke qene se nr i vaksinave eshte i kufizuar, do te merren ne fillim per personelin mjeksor, QEVERITARET dhe autoritetet kufitare.” Dhe duke qene se vaksinat jane te shtrenjta, pjesa tjeter do duhet ti blejne me lek dhe do te kushtojne diku te 1.500 lek te reja!!!

Dhe si qytetar i thjesht qe pretendoj te jem, parashtroj pyetjet e meposhtme:

  • A te panikohem tani qe Greqia ka shpallur pandemi (epidemi te pergjithshme) dhe te 500.000 Shqipetaret qe jetojne aty jane vizitore potenciale kete vere per te takuar familjaret e tyre ne Shqiperi?
  • A duhet ta mirepres une faktin qe qeveritaret te cilet i kane rrogat stratosferike, pa llogaritur dietat, shperblimet, perfitimet e 101 menyra te tjera per tu pasuruar, do te vaksinohen falas nderkohe qe populli qe mund te kete nje rroge qesharake, mund te mbahet me pension ose mund te jete i papune do te detyrohet ta bleje kete vaksine?
  • A duhet te panikohem kur degjoj frazen “qeveritaret do te vaksinohen”? Dashur pa dashur me improvizohet ne imagjinate situata ku meteori po vjen te shkaterroje token (Deep Impact) dhe meqe ka vetem disa tunele per te shpetuar, qeveritaret jane ata qe do te shpetojne te paret dhe me pas populli do te perzgjidhet me llotari. Mos valle ata kane nje ikone me te qarte te situates dhe po perpiqen ti fshehin dicka popullit “injorant”?
  • Perse duhet te vaksinohen keta qeveritare nga gripi i derrave? Besoj se per ne do te ishte nje bekim nese do te binte rrufeja ne hale!!!

Mirepres komentet tuaja!

Nje harte infografike per perhapjen e gripit te derrave gjendet ketu.

Advertisements
One Comment leave one →
  1. DIVSM1 permalink
    08/13/2009 14:24

    Po mos njehere njehere, rufeja do te bie ne hale, dhe shpresojm qe te kemi hale te reja me moderne dhe me te kolljashme per tu perdorur, era e rende po na mbyt nga cdo zyre qeveritare……….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: