Skip to content

Shtepia e Bardhe e Obames quan Qershorin muajin e Krenarise se Homoseksualeve

06/03/2009

Pas heshtjes mbi martesat ndaj te njejtit seks sipas qendrimit te Propozimit 8 te Kalifornise, Shtepia e Bardhe e Obames ka folur.

Dje, Presidenti beri nje deklarate ne te cilen thuhet se Qershori 2009 do te jete muaji i krenarise per homoseksualet (lesbiket, gayt, biseksualet, transeksualet), nje levizje nga me te avancuarat per nje President Amerikan.

Gjuha e deklarates sidoqofte duket se konfirmon mbeshtetjen e Obames ndaj grupimeve civile mbi te drejten e marteses.

“Administrata ime ka bashkpunuar me komunitetin e LGBTse per te perparuar ne nje fashe te gjere iniciativash… keto masa perfshijne permiresimin e ligjeve mbi krimet ndaj urrejtjes, mbeshtetjen e grupimeve civile si dhe te drejtat Federale per ciftet LGBT”.

Lexoni deklaraten e plote ne faqen zyrtare te Shtepise se Bardhe.

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: