Skip to content

Katastrofe Mjedisore ne Plazhin e Pyllit te Sodes, Vlore!

06/03/2009

Ne plazhin e pyllit te Sodes ne Vlore jane derdhur qellimisht dhjetera tone mbetje nafte duke shkatuar katastrofe mjedisore . 

 Ndotja nga nafta eshte perhapur jo vetem ne zone e hidrovorit, ku eshte bere shkarkimi i mbetjeve hidrokarbure por eshte perhapur me tej ne det duke iu afruar zones bregdetare te qytetit. Sipas hetimeve paraprake te policise se Vlores, mbetjet e naftes ne det jane derdhur nga 4 autobote te shoqerise Arkand Junior sh.p.k. Policia e Vlores ka arrestuar administratorin e shoqerise Genis Mehillin 39 vjec banues ne Vlore dhe dy shoferet e autoboteve, Florian Ceci dhe Mikel Gjini. Sipas policise te tre keta persona dyshohet se kane derdhur mbetje nafte ne menyre te qellimshme per te shkaktuara nje dem mjedisor. Firma “Arkand” sipas policise i ka marre mbetjet e naftes nga anija “Guldo” dhe me pas i ka shkarkuar ne menyre te paligjshme ne kanalin qe lidh hidrovorin ne pyllin e Sodes me detin. Nje ngjarje tille e paprecedent me pasoja per mjedisin ndodh kur ka vetem pak kohe qe Vlora ka nisur sezonin turistik dhe kur nje pjese e mire e plazheve jane pastruara enkas per te mirepritur pushues.

 

Burimi: /TopChannel/

Advertisements
One Comment leave one →
  1. 04/19/2010 18:43

    ORE PSE E HANI JU ATE.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: