Skip to content

Skandali, të verbrit paguajnë taksë për TVSH

04/29/2009

Në çdo vend të botës, ky duhet të konsiderohej skandal. Por, në Shqipëri, qeveria nuk e quan diçka të çuditshme të taksojë të verbrit – njësoj si gjithë të tjerët – për emisione, të cilat ata vetëm mund t’i dëgjojnë

Qytetarët shqiptarë, që janë shpallur nga një komision mediko-ligjor “të verbër”, pra që nuk mund të shikojnë, këtë vit detyrohen nga shteti i tyre të paguajnë para për emisionet televizive të Televizionit Publik (TVSH).

Në çdo vend të botës, ky duhet të konsiderohej skandal. Por, në Shqipëri, qeveria nuk e quan diçka të çuditshme të taksojë të verbrit – njësoj si gjithë të tjerët – për emisione, të cilat ata vetëm mund t’i dëgjojnë, por kurrsesi t’i shohin, në mungesë të shqisës së të parit. 
Sipas këtij ligji, të vetmet përjashtime që njihen zyrtarisht për qytetarët shqiptarë lidhur me taksat kombëtare janë ato që invalidët tetraplegjikë përjashtohen nga pagimi i taksës vjetore të qarkullimit rrugor të mjeteve, ndërkohë që përjashtohen edhe nga pagimi i taksës së mjedisit, për komponentin e taksës së importimit të mjeteve të përdorura, invalidët e veteranët e luftës kundër pushtuesve nazifashistë të popullit shqiptar, invalidët e punës, të verbrit, invalidët paraplegjikë dhe tetraplegjikë, kur mjeti importohet për zotërimin e tyre dhe përdoret vetëm për nevoja vetjake e jo për veprimtari private.

/BALLKANWEB/

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: