Skip to content

Arma e re e ushtareve amerikane, iPod!

04/20/2009

Kompania Apple po krijon software te ndryshem per iPod qe do t’i bejne te mundur ushatereve amerikane te shohin zonen ku ata ndodhen, ta kontrollojne ate vizualisht ne iPod-et e tyre. Gjithashtu ata mund te bejne video-konferenca midis tyre ne zonen e luftes por edhe ne gjithe globin. Armet e precizionit te larte, snajperat, ne Irak dhe Afganistan tani perdorin nje “llogarites balistik” te quajtur BulletFlight. Me sa duket iPodi po behet arma e re sekrete dhe shume e fuqishme e Ushtrise Amerikane.

Tashme qe edhe Shqiperia eshte anetare e Alences se Atlantikut te Veriut (NATO) nuk eshte cudi t’i shohim ushtaret tane te shohin c’ndodh ne Muriqan, Han te Hotit, Kakavije apo kudo tjeter me iPodin e tyre! Do kene mundesi te bejne video-telefonata me familjet e tyre sahere qe do shkeputen prej sherbimit, per ata qe jane ne Afganistan, Irak apo Cad; e keshtu ushtaret po marrin akoma e me teper trajtat e pamjen e policit imagjinar Robocop apo te Arnold Schwarzenegger ne Terminator.

Per me teper informacion vizitoni /NewsWeek/

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: