Skip to content

Shperthim vullkanik ne Galapagos.

04/14/2009

Fauna e ishullit Fernandina ne arqipelagun e ishujve Galapagos eshte ne rrezik per shkak te nje erruzioni te vullkanit “La Cumbre”. Kafshet e ishullit jane konsideruar trashegimi boterore e njerezimit. Erruzioni ka ndodhur ne lartesine 500 metra ne jugperendim te vullkanit dhe ka formuar nje rrjedhe llave vullkanike te gjere 200metra. Ishulli i Fernandines eshte i banuar nga iguana tokesore dhe detare, luane deti dhe pinguine. Arqipelagu Galapagos eshte i formuar nga 13 ishuj vullkanik.  /BBC/

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: