Skip to content

E-mail dhe Voip Calls: Qeveria ju pergjon!

04/06/2009

Kompanite ofrimit te sherbimit te internetit ne Europe, ose ndryshe “Internet Service Providers” do jene te detyruara te mbajne te dhena per cdo telefonate via internet dhe email te te gjithe perdoruesve te internetit! Kjo eshte nje direktive e re nga qeverite e shteteve qe aderojne ne Bashkimin Europian e cila hyn ne fuqi sot me date 06/04/2009 ne formen e nje rregulli te ri; kjo levizje e re e qeverive te EU justifikohet me nevojen per nje kontroll me te mire te trafikut online per te luftuar kriminalitetin. Permabjtja e emailave apo telefonatave nuk do te rregjistrohet, do te mbahen shenim vetem data, ora, kohezgjatja e komunikimit online si dhe marresi te cilit i drejtohet ky komunikim (e-mail apo voip call)

Per me teper informacion vizitoni “The Guardian” ketu.

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: