Skip to content

Zbulohet gjeni qe bllokon metastazen.

04/05/2009

Quhet “p63”, gjeni i cili eshte ne gjendje te funksionoje si mbrojtes kunder perhapjes se metastazes i qelizave tumorale.

Ky eshte rezultati i nje studimi i zhvilluar nga dy grupe kerkimore ne Universitetet e Padovas, Modenas dhe Reggios i publikuar ne revisten “CELL”. Provesi metastazik varet nga koordinimi i aktivizimit dhe c’aktivizimit te qindra gjeneve, nder te cilet edhe “p63”. Nese pushon se funksionuari ne nje qelize staminale tumorale hap portat e formimit te metastazes.

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: