Skip to content

Interferenca e drites ne flluska sapuni…

03/27/2009

Interferenca e drites ne flluskat e sapunit eshte nje fenomen fizik qe na rrethon perdite por qe nuk i kushtojme pothuajse asnjehere rendesi…

Pasi autori ka krijuar kushtet perkatese me nje flluske sapuni, e ka vendosur ate ne nje siperfaqe te erret dhe nje drite i eshte drejtuar flluskes. Kamera eshte pozicionuar ne menyre te tille qe reflektimi i drites te shihet ne te gjithe siperfaqen e flluskes dhe eshte marre nje foto makro e ketij reflektimi.

Te gjitha imazhet jane nga kamera, me pak modifikim te kontrastit dhe saturimit. Karakteristika e burimit te drites si dhe formula e flluskes se sapunit e cila influencon direkt trashesine dhe viskozitetin e saj, eshte esenciale per te kapur ngjyra te shndritshme dhe te forta.

Harxhoni 5 minuta kohe dhe shikoni se ku mund t’ju coje imagjinata…


Kredite autorit ketu…

Advertisements
One Comment leave one →
  1. 10/02/2010 18:47

    Me vertet shum interesante kjo

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: