Skip to content

“NYT” e 1911: Shqiptarët, raca më e shkëlqyer në Evropë

12/28/2015

Më 21 maj të vitit 1911, prestigjiozja amerikane “New York Times” i kushtoi një artikull një vajze të re shqiptare që kishte marrë komandën e një ushtrie në betejën kundër turqve, pas vrasjes së babait të saj. Ishte Janica Martinaj, një 22­vjeçare që “NY Times” e përshkruan si “Zhan D’Ark shqiptare”. I nisur nga profili i saj, “New York Times” sjell veçoritë e shqiptarëve, të cilët i përshkruan si mjaft të talentuar, të bukur e të fuqishëm, por që s’mund të rrokin ende idenë e shtetit. Read more…

Dua Eagle LTE dhe e dua tani!!!

08/28/2015

4G_LTESiç shumë prej jush e dini tashmë, kompanite celulare në Shqipëri kanë filluar të ofrojnë shërbim më të shpejtë interneti nëpërmjet teknologjisë 4G / LTE. Të gjitha kompanitë u turrën të njoftojnë të parat që ato ishin fitueset e vetme të tenderit të organizuar prej AKEP por si përfundim tenderi ishte më tepër një liçensim se sa një ekskluzivitet.

Si përdorues i Eagle, shkova të interesohem në dyqanet e Albtelekom për tu informuar edhe unë në lidhje me këtë risi, pasi disponoj një celular që është i përputhshëm me teknologjinë 4G. Për fat të keq, Eagle jo vetëm që nuk e kishte lançuar ende shërbimin, por punonjësit nuk kishin asnje informacion përveç datës 1 Shtator që ishte dhe afati final i shpërndarjes së sinjalit (në rast të kundërt revokohej liçensa nga AKEP). Më në fund, sot më 28 Gusht më erdhi një mesazh ku njoftohesha se 4G ishte gati dhe se mund të kaloja nga çdo dyqan Albtelekom për të ndërruar kartën time SIM falas për një kartë të përputhshme me ndryshimet e reja në rrjet. Read more…

There Is A Man In The Woods

06/14/2015

The rhyme scheme of that poem was fucking amazing.

Also, as a teacher, I totally feel the main character here. So often can a parent not accept their child is a chronic liar/manipulator, and it creates huge problems when parents are in denial about it.

Also the part about parents getting riled up about rumors their child brings home from school, and then I have to waste my time trying to explain to them that what they heard is not what happened. Some parents are reasonable enough to ask, but you’d be surprised (or maybe you wouldn’t be) by how many parents barge in angrily, in person or by email, demanding to know the meaning of this and what I’m going to do about it, and then when I try to explain to them that it’s just not true, even though they realize they fucked up, they are embarrassed and want to save face, so they try to hem and haw and grump around, displeased with me, because admitting that they were wrong would make them look like a fool, but the joke’s on them, because they’re just digging themselves into an even deeper hole of stupidity and disrespectability.

Cryptolocker – Nje Trojan per dhimbje koke dhe nje prezantim nder shale mbi Bitcoin

05/27/2015

cryptolocker-2.0

Nese e keni pare nje dritare te ngjashme brenda dy diteve te fundit apo ju del ne te ardhmen (te shpresojme qe te mos ndodhi), mund te keni ende nje shans per ta zgjidhur problemin. Zgjidhja nuk eshte e veshtire, madje eshte e shfaqur ne ekranin tuaj. E vetmja zgjidhje per perdoruesit e thjeshte qe nuk jane marre ndonjehere ne jeten e tyre me cfare ndodh pertej fasades se monitorit eshte te paguajne… Read more…

Dizzy hyperlapse of Ryanair landing in Podgorica Airport, Montenegro

03/25/2015

Transmetues Pirat FM me Raspberry Pi

03/12/2015

Sic duhet ta keni degjuar tashme, Raspberry Pi eshte nje nga mikro-kompjuterat me te famshem ne treg. Ne madhesine e nje karte krediti, ne trashesine e nje pakete cigaresh, me nje konsum prej ~2W, eshte i persosur per projekte te ndryshme elektronike dhe informatike. Nje prej tyre eshte dhe transmetuesi FM. Read more…

Omelette

01/10/2015

%d bloggers like this: